:: Начало Национален клуб българско гонче :: Полезни връзки  :: Карта на сайта 
Новини
За клуба
За гончето
На лов с гончета
Развъждане
Клубни мероприятия
Документи
Галерия
Видео
НКБГ в медиите
Приятели на НКБГ
Контакти
 
Новини

Уважаеми Колеги и членове на НКБГ

Уважаеми Колеги и членове на НКБГ,
С настоящото отворено писмо искам да Ви информирам за състоянието на клуба в момента.
Съгласно решение на УС на НКБГ от май 2020 г, клубът е съучредител на БНФК, нова киноложка организация, която да замести изпадналата в свръхзадлъжнялост БРФК. На проведеното на 06.03.2021 г събрание на БРФК, бе взето решение да се кандидатства пред FCI за прехвърляне лиценза от БРФК на БНФК. Надъхани и уплашени Софийски клубове, че няма да бъдат приети за членове на БНФК, спретнаха Извънредно Общо Събрание на БРФК, на което изключиха НКБГ и още 5 клуба, учредители на БНФК. Клубът ни, който произвежда средно по 200 кучета годишно, бе изключен от клубове с по 2-3 родословия на година. Възползвайки се от ситуацията клуб с. Баня със съмишленици от Благоевград се готвят да кандидатстват в БРФК, като за целта са започнали агитация сред наши членове. Това до тук са фактите.
Какво следва?
1. Клубът с решение на УС от днес ще обжалва вписване решенията на извънредното общо събрание на БРФК. А решенията стават факт САМО след като се впишат в агенцията по вписване.
2. На 15.07 ще бъде гледано делото за обявяване на БРФК в несъстоятелност (фалит). Ще се окаже, че сме изключени от федерация 10 дни преди фалита й.
3. Предоставяйки на FCI документа за обявената несъстоятелност, започва процедурата по приема на БНФК, чийто член е НКБГ.
Някой от Вас задават въпроса защо подкрепяме това ръководство на БРФК, а не е ли по-добре да си седим мирно и тихо в ъгъла. Ще им отговоря. Защото при предишното ръководство на федерацията няколко години подред се молехме да пуснем заявление до FCI за признаване на породата и все ни бе отказвано. Сегашното ръководство не само, че не ни отказа, а активно и с желание ни съдейства да придвижим документите по признаване на породата в FCI. Покани съдии, членове на комисията по стандартите към FCI, на които показахме нашата порода и от които имаме уверение, че на следващото заседание на комисията документите на породата ще бъдат разгледани и тя да бъде приета.
Колеги, не се поддавайте на провокации и лоши съветници. Нека запазим клуба си единен и сплотен, както до сега. Искам да Ви уверя, че създалата се ситуация по никакъв начин не значи, че клубът спира своята дейност. Напротив, ще продължим със същия дух и ентусиазъм до постигане на заветната ни цел - международно признаване на Българското гонче от FCI.

[още новини]
  Copyright (c) 2010 - 2024 Национален клуб българско гонче