:: Начало Национален клуб българско гонче :: Полезни връзки  :: Карта на сайта 
Новини
За клуба
За гончето
На лов с гончета
Развъждане
Клубни мероприятия
Документи
Галерия
Видео
НКБГ в медиите
Приятели на НКБГ
Контакти
 
В медиите

Рекордна изява

Спас Спасов, в-к "Наслука", 26.04-02.05.2011
Грандиозна екстериорна киноложка изложба организира клуб "Българско гонче" със седалище Пазарджик на комплекс "Фазанарията", собственост на ЛРС "Сокол" 1893" в Пазарджик. В изявата участваха 80 кучета от родната порода, рекорд недостиган досега на такъв форум на областно ниво. Освен количество, бе изключително и качеството на четириногите любимци, тъй като 70 от участниците получиха отлична оценка от главния съдия Камен Литов и съдията Георги Тошев.

"Много добра организация, прекрасни условия и изключителен ентусиазъм - сподели председателя на БРФК Камен Литов - Ще предам в УС на федерацията, че това е белег за разбиране, че изложбата е средство, а не цела за развитието на киноложката дейност и членовете на клуба великолепно са разбрали това."

"Това наистина е рекорд в организираната 10-годишна история на българското гонче - намесва се председателя на клуба д-р Делчо Кочанков. - Досега са се събирали максимум 50 кучета, но целта ни не е да гоним бройка, а да произвеждаме качествени животни, с цел породата да бъде международно призната."

Доказателство за тези негови думи бе и излъчването на победителите: кл. "Подрастващи" - мъжки, първи е Арон на Красимир Вандев, а при женските - Алма на Венцислав Славейков. В кл. "Млади" на най-високото стъпало се изкачи Горан на Илия Зозиков, а негови подгласници бяха - Айк на Георги Лилов и Гари на Георги Грозданов. При женските от същия клас победител стана Астра на Иван Кръстев. В открития и работния клас първи съответно са Роналдо на Мартин Александров и Гайтан на Пенчо Христозов. При женските номер едно в разботния клас е Зара на Сейхан Мухарем, а при ветераните най-много точки събра Лиза на Мирослав Иванов.

Шампион на изложбата стана Янтра на Иван Тодоров, за най-добро мъжко куче бе обявен Гайтан на Пенчо Христозов, а приза на публиката грабна миналогодишния победител Блонди на Сълко Литов.
[още статии]
  Copyright (c) 2010 - 2024 Национален клуб българско гонче