:: Начало Национален клуб българско гонче :: Полезни връзки  :: Карта на сайта 
Новини
За клуба
За гончето
На лов с гончета
Развъждане
Клубни мероприятия
Документи
Галерия
Видео
НКБГ в медиите
Приятели на НКБГ
Контакти
 
В медиите

Екстериорна изложба на Национален клуб Българско гонче

сп. "Лов и Куче", май 2016 г.
На 24.04.2016 год. Национален Клуб Българско Гонче (НКБГ) проведе специализирана екстериорна изложба в спортно-стрелкови комплекс „40-те извора” гр. Асеновград . Изложбата бе с ранг CAC и организирана от Българска Републиканска Федерация по Кинология.

В изложбата взеха участие 59 кучета, разделени в класовете подрастващи, млади, междинен, открит ,работен и шампиони. Бебета и ветерани липсваха. Кучетата бяха съдени от д-р Миливое Урошевич – FCI съдия за всички породи.
При подрастващите мъжки кучета Гари от Железни на Ивайло Иванов се нареди на първо място с подгласници Дарк и Байкал на Галина Желязкова

Много оспорвана бе борбата за класиране в клас млади мъжки, където Вандал от Каймакански успя да излезе с едни гърди пред Буран на Велко Везенков и Гринго на Тодор Димов.
В междинния клас при мъжките кучета Рони на Мартин Александров се класира пред Икар на Велизар Иванов и Кай на Румян Кирилов. При мъжките кучета от клас открит първи бе класиран Бранко на Димо Рашков , последван от Вълчан на Иван Станойчев и Рони на Детелин Димитров.
В работния клас при мъжките безапелационен бе Джамбо на Иво Павлов , втори бе Роналдо на Мартин Александров и трети Доко на Васил Гюров.Тази година имаме участник в клас шампиони мъжки а именно Айк на Георги Лалов си завоюва още една отлична оценка.

От всички призьори при мъжките кучета бе избрано най-добро мъжко куче на изложбата – Джамбо на Иво Павлов
След мъжките кучета дойде ред и на дамите. При клас млади Опра от Чаушев на Радослав Якимов е първа с асистентки Гита на Георги Узунов и Боряна от Каймакански на Нено Кочанков.

Много и качествени бяха участниците в клас междинен женски. Първото място спечели Ерика от Каменград в оспорвана борба с Кора на Андрей Вачев и Ася на Пенчо Христозов
Същия брой участници имаше и в открития клас, където подреждането бе както следва: първа – Агата от Железни , втора – Вихра на Иван Станойчев и трета – Сара на Христо Георгиев.
В работния клас шест кучки получиха отлична оценка. Първа се класира Жана на Димитър Димитов, следвана от Инка на Иван Сотиров и Дара на Виктор Весков.

За най-добро женско куче на изложбата бе избрана Жана на Димитър Димитров – едно куче, което винаги е впечатлявало на изложби с отличния си вид и рингово поведение.

Незабравима бе гледката при избор на шампион на изложбата. Избор между два прекрасни екземпляра от породата Българско гонче. Жалко, че шампиона в такива случаи трябва да е един и това бе Джамбо на Иво Павлов .


Официалният спонсор на НКБГ – фирма ИКА ЕООД , вносител на храните Equilibrio , Willowy и много други раздаде награди под формата на храни за кучета.

Участниците в изложбата бяха буквално от цялата страна –, Брестник, Велико Търново, Плевен, Ихтиман, Пазарджик, Перник, Пирдоп, Пловдив, Благоевград, Разград, Радомир, София, Устина, Хасково, Шумен и др. Събирането за пореден път на толкова много на брой и качествени представители на породата българско гонче говори не само за стабилна членска маса на НКБГ, а и наличие на много любители на породата, симпатизиращи на НКБГ. Причините за наличието на такъв голям брой участващи кучета са:

1. Безпристрастното съдийство и съденето от различен съдия на всяка една изложба
2. Приятелската атмосфера и феърплея между участниците
3. Най-важната причина – любовта към породата.
Но не само броят на участвалите в изложбата кучета е радващ, а и ежегодното повишаване качеството на показваните екземпляри. 
[още статии]
  Copyright (c) 2010 - 2024 Национален клуб българско гонче